10. Luni va prezentati lmpreuna cu colegul de echipaj Ia serviciu, dupa ce amandoi ati efectuat perioada de odihna (repaus) saptamanala.
- 6,00 – 8,00 conducere pana Ia locul de incarcare a marfurilor
- 8,00- 18,00 incarcare marfuri, pregatire documente, 3 pauze de cate 1 ora
- 18,00 – plecare in cursa spre Paris.
Cate ore mai puteti conduce in total, dumneavoastra impreuna cu colegul de echipaj, pana Ia prima perioada de odihna (repaus) si in ce zi si Ia ce ora trebuie sa va opriti pentru efectuarea odihnei.
Justificati raspunsul.
Nu luati in calcul pauzele facute pe parcurs pentru schimbarea Ia postul de conducere.
RASPUNS:
La conducerea in echipaj, conducatorii auto trebuie sa efectueze o perioada de repaus de cel putin 9 ore pe parcursul celor 30 de ore de Ia ultima perioada de repaus zilnic sau saptamanal.
Echipajul a inceput activitatea luni Ia ora 6,00 si prin urmare dupa cel mult 21 de ore trebuie sa inceapa o perioada de repaus. zilnic;
luni ora 6,00+21 de ore=marti ora 3,00 oprire pentru odihna.
Plecarea spre Paris a avut loc luni Ia ora 18,00.
De Ia ora 18,00 luni pana marti Ia ora 3,00 sunt 9 ore care pot fi folosite pentru conducerea de catre cei 2 conducatori auto.
11. Plecarea spre Hamburg este programata pentru ziua de luni cand va prezentati la serviciu dupa o perioada de odihna (repaus) saptamanal.
Programul este urmatorul:
- 7,00- 9,00 deplasarea cu ansamblul de vehicule spre locul de incarcare a marfurilor;
- 9.00- 11.00 incarcarea marfurilor
- 11,00- plecarea spre Hamburg;
Cate ore mai puteti conduce dupa plecarea spre Hamburg in ziua de luni si Ia ce ora trebuie sa va opriti pentru efectuarea unei perioade de odihna (repaus) avand in vedere faptul ca nu mai desfasurati pe parcursul zilei alte activitati? Justificati raspunsul.
RASPUNS:
Se mai poate conduce maxim 8 ore.
Vor fi efectuate 2 pauze de 45 de minute, activitatea se va incheia luni Ia ora 20:30, cand conducatorul va efectua odihna zilnica redusa de minim 9 ore.
12. Va prezentati Ia serviciu luni dupa o perioada de repaus saptamanal de 45 de ore. Plecati in cursa Ia ora 8,00.
La ce ora trebuie sa va opriti cel mai tarziu pentru efectuarea perioadei de repaus (odihna) zilnic si in ce interval de timp o veti efectua?
Justificati raspunsul.
In afara de conducere nu mai efectuati alte activitati.
RASPUNS:
Luni Ia ora 17,45 conducatorul auto poate sa se opreasca pentru efectuarea perioadei de repaus zilnic deoarece in intervalul de 24 de ore cuprins intre luni 8,00 si marti ora 8,00 trebuie sa se efectueze cel putin 9 ore de odihna.